جمعه 10 فروردين 1403

اعضای انجمن‌های خانه صنعت استان کرمانشاه، برخی موانع و مشکلات را مانعی جدی در راه تحقق شعار سال یعنی« جهش تولید» می‌دانند که در این گزارش به آن‌ها اشاره شده است

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن وتجارت  از کرمانشاه، رهبر معظم انقلاب در ادامه تعیین راهبردهای اقتصادی برای سال‌های مختلف،، امسال را با عنوان سال «جهش تولید» نامگذاری کرده و خاطرنشان کردند: «سال گذشته گفتیم "رونق تولید"، امسال بنده عرض می‌کنم "جهش تولید"؛ امسال سال جهش تولید است. کسانی که دست‏‌اندرکار هستند جوری عمل کنند که تولید ان‏شاء‏الله جهش پیدا کند و یک تغییر محسوسی در زندگی مردم ان‏شاء‏الله به وجود بیاورد.»

 

بین رونق تولید و جهش تولید، تفاوت‌هایی از جنس تفاوت بین «حرکت» و «سرعت» وجود دارد، موتور تولید در سال گذشته با وجود تمام فراز و نشیب‌ها و مشکلات اقتصادی با شناسایی نقاط ضعف و قدرت روشن شد و با خروج از رکود تا حدودی به راه افتاد، هر چند به گفته مقام معظم رهبری، «اثر آن در زندگی مردم محسوس نشد.»، اما امسال با کنترل مناسب و حرکت متوازن و هماهنگ به سمت بالا باید با یک جهش، کشور را از وابستگی به واردات کالا‌ها و تکنولوژی از کشور‌های دیگر خارج کنیم.

 

معظم‌له تحقق جهش تولید را یک موضوع «حیاتی» برای کشور عنوان کرده‌اند، چنانچه تاکید دارند «جهش تولید است و این حیاتی است برای کشور و ما بایستی به هر قیمتی است مساله تولید را دنبال کنیم و به معنای واقعی کلمه جهش برای تولید را به وجود آوریم».

 

اغلب شعارهای رسمی کشور در یک دهه اخیر مضمون اقتصادی و اصرار بر افزایش تولید بوده، با بالا رفتن تولید است که رونق اقتصادی حاصل می‌شود، بنابراین برای پیشرفت کشور، همگان باید دست به دست هم دهند تا با «کار ده برابری» موانع تولید مرتفع شده و شعار جهش تولید محقق شود.

 

در این بین به سراغ تنی چند از اعضای انجمن خانه صنعت استان رفته‌ایم تا مهمترین موانع تحقق جهش تولید را از زبان آن‌ها بشنویم.

 

اقتصاد دنیا در شوک کرونا

 

«علی حجتی» نائب رئیس هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان که رئیس انجمن شیمیایی و سلولزی کرمانشاه نیز هست، در این خصوص اظهار داشت: بیماری کرونا نه تنها اقتصاد ایران بلکه اقتصاد دنیا را دستخوش رکود و خسارت‌های سنگین کرده است.

 

وی ادامه داد: ایران هم از این قضیه مستثنی نیست اقتصادی که ما داریم اقتصادی مریض و شکننده و تحت فشار شدید تحریم‌ها قرار دارد این کرونا هم بدتر سبب شده خسارت های بیشتری وارد شود، بعد از اینکه کرونا فروکش کند یعنی دوران پسا کرونا اثرات واقعی خود را نشان خواهد داد.

 

حجتی اضافه کرد: واحدهای پلیمر و سلولزی به خاطر رکود بازار و کاهش شدید قیمت نفت که تاثیر مستقیمی روی مواد اولیه دارد آن‌ها را از این قاعد مستثنا نکرده و کلی به آن‌ها خسارت وارد آمده چون مواد اولیه که قبل از سال خریداری کردند دچار افت قیمت بین 20 تا 30 درصدی شدند و خسارت سنگین به آن‌ها وارد شده و واحدها این خسارت ها را باید تحمل کنند و از طرفی دیگر هم رکود بازار را باید به جان بخرند و بیماری‌هایی که نیروی کاری آن‌ها دچارش شوند همه مزید بر علت شده است.

 

وی اضافه کرد: همه این‌ها خسارت است در طی سال‌جاری و حتی سال بعد هم تاثیرات خودش را دارد و واحدهای صنعتی هم ناچارا باید تحمل کنند این مشکلات کروناست.

 

حجتی در ادامه اشاره‌ای نیز به جهش تولید داشت و گفت: یک ماه از سال گذشته و به خاطر این موضوع کرونا تولید تعطیل بوده کلا کشور تعطیل بوده و مشخص نیست این تعطیلی‌ها تا چه زمانی باشد و افت تولید تا کی ادامه داشته باشد و همین قضیه کرونا سبب شده که تمام واحدهای تولیدی به فکر بقا باشند و خود را حفظ کنند و اولویت اصلی واحدها تولیدی در این شرایط این است که بتوانند واحدهای خود را حفظ کنند.

 

وی تصریح کرد: حتی اگر این فشارهای کرونا نباشد فشار تحریم‌ها خیلی کمرشکن شده، الان خیلی از واحدهای تولیدی زیر ظرفیت کار می‌کنند اگر بخواهند جهش تولید داشته باشند باید بدنبال بازارهای صادراتی باشند بازار صادراتی هم باید شرایط برایش فراهم شود که بشود بازار صادراتی را به وجود آورد یا حفظ کرد.

 

دسترسی به مواد اولیه مرغوب، دسترسی به ماشین‌آلات مدرن و تکنولوژی‌های مدرن همه این‌ها به گفته حجتی، به رفع تحریم‌ها مربوط می‌شود، چرا که تحریم‌ها مانع دسترسی ما تولید‌کنند‌‌گان به ابزار و تکنولوژی‌های مدرن و مواد اولیه ارزان قیمت شده است.

 

وی اضافه کرد: اگر به این‌ها دسترسی نداشته باشیم قدرت رقابت در بازارهای صادراتی از ما گرفته می‌شود کشورهایی مانند ترکیه و عربستان و ... بخاطر اینکه بازار آن‌ها باز است به راحتی پول و ارز را جابجا می‌کنند، دسترسی به مواد اولیه ارزان قیمت دارند، دسترسی به تکنولوژی‌های مدرن دارند، قیمت تمام شده محصول آن‌ها بسیار پائین‌تر از ماست و این ما را واقعا در تگنا قرار می‌دهد.

 

دسترسی به منابع بانکی ارزان قیمت و کاهش بروکراسی اداری

 

حجتی اظهار داشت: تولیدکننده داخلی اگر بخواهد جهش تولید داشته باشد باید  با خیلی از سیاست‌ها هم سو باشند با تولید. یکی اینکه دیپلماسی برای تولید داشته باشیم تا بتوانیم بازار صادراتی در چنگ بگیریم، دیپلماسی خارجی باید در این زمینه کار کند و شرایط را برای ما محیا کند.

 

دسترسی به منابع بانکی ارزان قیمت و کاهش بروکراسی اداری از دیگر پیشنهادات رئیس انجمن شیمیایی و سلولزی کرمانشاه بود و ادامه داد: دولت و بانک ها باید در این زمینه ورود کنند اگر فقط شعار بدهیم و جهش تولید را مطرح کنیم امکان پذیر نیست . به عنوان مثال اگر یک واحد تولیدی طرح توسعه اهدا کند و بخواهد تسهیلاتی از بانک بگیرد با توجه به بروکراسی اداری و سختگیری بانک ها در خوش بینانه‌ترین حالت یک سال باید تلاش کند تا به منابع بانکی دسترسی پیدا کند.

 

وی افزود: در این یک‌سال هزینه‌های هنگفتی به واحد تولیدی تحمیل می‌ شود  و اگر موفق شود که بعد از یک‌سال به منابع بانکی دسترسی پیداکند خیلی از شرایط  در مملکت تغییر پیدا کرده  به‌خصوص افزایش نرخ ارز. و زمانی که به منابع مالی دسترسی پیدا می‌کنند آن روزی است که متوجه می شود منابع مالی اول کفاف توسعه طرح او را نمی‌دهد و دوباره  باید به بانک مراجعه کند و باید این سیر آزاردهنده را طی کند تا شاید بتواند منابع بانکی را افزایش بدهد و به خواسته‌اش برسد.

 

حجتی در نتیجه عملی کردن شعار جهش تولید را نیازمند این دانست که دولت، بانک‌ها، سیستم‌های دیگر ورود کنند و به بخش خصوصی  کمک  کنند. شرایطی ویژه و به همراه سرعتی ویژه باید به این کار داده شود که ما به جهش تولید برسیم والا اگر بخواهند با همان ساز وکار قبلی، رفتارهای قبلی و بروکراسی قبلی باشد و کاغذ‌بازی‌ها باشد جهش تولید امکان‌پذیر نیست و نمی‌شود انجام داد.

 

وی در پایان، گفت: بخش خصوصی آماده است که جهش تولید را انجام بدهد ولی باید ساز وکار آن هم فراهم بشود ساز وکار آن هم اشاره شد شرایط و مهیا شدن آن دست دولت و بانک‌هاست.

 

تاثیر کرونا روی چرخه تولید و توان خرید مردم

 

«شهریار گراوندی» دیگر نائب رئیس هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان که رئیس انجمن صنایع کانی غیرفلزی کرمانشاه نیز است با اشاره به تحریم‌های اقتصادی و بحران شیوع ویروس کرونا در آغاز سال 99، اظهار داشت: وظیفه صنعتگران و تمامی تولید کنندگان کشور با توجه به وضعیت موجود  بسیار خطیر خواهد بود.

 

وی تحقق شعار جهش اقتصادی در شرایط کنونی را بیشتر وابسته به توجهات و رفع موانع تولید از سوی دولتمردان کشور دانست و گفت: برای تحقق این امر با توجه به احتمال رکود اقتصادی در راستای جلوگیری از بیکاری باید به معافیت مالیاتی به منظور حفظ تولید و اشتغال موجود، پرداخت تسهیلات با سود حداقل و امهال بدهی‌های جاری با تخفیف سود دوره امهال توجه شود.

 

پرداخت تسهیلات بلاعوض به اقشار کم درآمد برای حفظ توان خرید و تقویت چرخه تولید و عرضه؛ تسهیلات در امور گمرکی و ارائه مشوق‌های لازم در هزینه های بنادر برای تسهیل در امر صادرات؛ جلوگیری از افزایش هزینه های انرژی واحدهای تولیدی در اختیار دولت مانند برق و سوخت در سال 99؛ تسریع در اجرایی کردن موارد رفع موانع تولید مانند ماده 20 و 46 باز پرداخت‌های ارزی واحدهای تولیدی؛ ارائه پوشش بیمه‌ای دیه ناشی از فوت افراد شاغل بدلیل ویروس کرونا توسط دولت از دیگر پیشنهادات گراوندی برای کمک به تحقق شعار سال بود.

 

وی تصریح کرد: با توجه به تاثیر کرونا بر روی توان خرید مردم که طبیعتا روی چرخه تولید و عرضه موثر خواهد بود و با عنایت به اینکه طی دو ماه گذشته نظام بهداشتی کشور به هر دلیل موفق به کنترل شیوع ویروس نشده، احتمال طولانی بودن حضور ویروس در جامعه وجود دارد.

 

گراوندی اضافه کرد: دولت علاوه بر پیگیری‌های درمانی ضرورت فعال‌سازی نظام خدماتی و صنعتی کشور را در چارچوب پروتکل بهداشتی تسریع کند، زیرا با توقف بخشی یا کل نظام خدماتی و صنعتی، حجم زیان‌های آن سخت‌تر و پرهزینه‌ترخواهد بود.

انتهای پیام/

 

آموزشگاه

ارتبـاط با ما

آدرس : کرمانشاه - شهرک صنعتی بیستون ابتدای شهرک ساختمان خدمات فناوری کسب و کار

تلفکس : 34735098-083

تلفن :    34735108-083

کانال تلگرام:   ksh-himt@

E-Mail : khsanat_kermanshah@yahoo.com

 

Template Design:Dima Group