پنجشنبه 9 فروردين 1403

رئیس انجمن صنایع برق و الکترونیک  واردات تجهیزات برق و الکترونیک را بلای جان واحدهای تولیدی داخلی دانست و گفت: هزینه تمام شده بالا امکان رقابت با نمونه‌های وارداتی را از تولیدکنندگان کشور می‌گیرد.

 

 

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه؛ مسعود خوانساری در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مشکلات متعددی که صنایع تولیدی تجهیزات برق و الکترونیک با آن مواجهند، افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما واردات کالاهای خارجی است که مشابه برخی از آنها در داخل تولید می‌شود و این موضوع فشار جدی به واحدهای تولیدی داخلی وارد می‌کند.

 

وی از هزینه‌های جانبی متعددی که تولیدکنندگان داخل با آن مواجهند یاد کرد و افزود: این امر قیمت تمام شده ما را بالا می‌برد و امکان رقابت با کالاهای مشابه واراتی را از ما می‌گیرد.

 

خوانساری معتقد است، در حال حاضر نزیک به 50 تا 60 درصد کالاهای مرتبط با برق و الکترونیک موجود در بازار خارجی است.

 

به گفته رئیس انجمن صنایع برق و الکترونیک خانه صنعت، معدن وتجارت استان کرمانشاه، عمده کالاهای خارجی برق و الکترونیک از چین وارد می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت پارس حفاظ با اشاره به اینکه چندی قبل وزارت صمت سامانه‌ای طراحی کرد که تولیدکنندگان داخلی کالای  تولیدی خود را در آن وارد کنند تا مشابه خارجی آن وارد کشور نشود، یادآور شد: این سامانه نیز تاکنون کارگشا نبوده است.

 

وی معضل دیگری که برخی از واحدهای تولید تجهیزات برق و الکترونیک با آن مواجهند را تغییر ارز تخصیصی آنها از ارز نیمایی به ارز آزاد اعلام کرد و افزود: این امر باعث می‌شود هزینه تمام شده تامین مواد اولیه و تجهیزات برای این واحدها افزایش یابد.

 

رئیس انجمن صنایع برق و الکترونیک خانه صنعت، معدن وتجارت از طولانی بودن روند ثبت سفارشات برای تامین مواد اولیه هم یاد کرد و ادامه داد: اگرچه ثبت سفارش‌ها از سوی سازمان صمت تایید می‌شود، اما گاهی بیش از سه ماه در انتظار تایید بانک مرکزی می‌ماند که با این نوسانات نرخ ارز بر هزینه تمام شده تامین مواد اولیه اثرگذار خواهد بود.

 

خوانساری خاطرنشان کرد: گاهی ترخیص مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز از گمرک نیز زمان‌بر می‌شود و نتیجه همه این موارد خواب تولید و رکود واحدها است.

 

وی از مطالبات واحدهای تولیدی تجهیزات برق و الکترونیک از شرکت‌های توزیع برق نیز به عنوان مشکل دیگری یاد کرد و گفت: گاهی پرداخت این مطالبات بیش از یکسال طول می‌کشد و در این مدت عملا سرمایه در گردش ما بلوکه می‌شود، اما چون خود را ملزم به همکاری با این شرکت‌ها به عنوان یکی از مشتریان اصلی خود می‌دانیم، همچنان تامین تجهیزات را برای آنها انجام می‌دهیم.

 

مدیرعامل شرکت پارس حفاظ تاکید کرد: با پیگیری‌هایی که از شرکت‌های توزیع برق انجام می‌دهیم پاسخ می‌دهند که شرکت توانیر باید اعتبار مورد نیاز برای پرداخت مطالبات آنها را پرداخت کند.

 

خوانساری افزود: رقم مطالبات واحدهای برق و الکترونیک از شرکت توانیر فقط برای واحدهای تولیدی استان کرمانشاه بین 200 تا 300 میلیارد تومان است.

 

وی با بیان اینکه مجموع این عوامل شرایط کار را برای تولیدکنندگان تجهیزات برقی و الکترونیکی دشوار کرده، یادآور شد: فقط خواستار تسهیل‌گری در روند کارها هستیم، زیرا در شرایط سختی به سر می‌بریم و با همین شرایط هم اجازه ندادیم کارگران واحدهای تولیدی بیکار شوند.

 

وی اشاره‌ای هم به وضعیت فعالیت واحدهای تولید تجهیزات برق و الکترونیک در کرمانشاه داشت و گفت: هم اکنون حدود 35 واحد داریم که عمده آنها فعال هستند و انواع سیم و کابل، ترانس و... را تولید می‌کنند.

 

انتهای پیام/ 

آموزشگاه

ارتبـاط با ما

آدرس : کرمانشاه - شهرک صنعتی بیستون ابتدای شهرک ساختمان خدمات فناوری کسب و کار

تلفکس : 34735098-083

تلفن :    34735108-083

کانال تلگرام:   ksh-himt@

E-Mail : khsanat_kermanshah@yahoo.com

 

Template Design:Dima Group