يكشنبه 4 آذر 1403

 

حمایت از کالای داخلی و رونق تولید / با بهره‌گیری از توان داخلی، دانش فنی و تکنولوژی 

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه؛ به گفته کارشناسان توسعه پایه پیشرفت است و توسعه یک جامعه در پژوهش معنا می‌شود

 

پژوهش هدایت‌گر تمامی افراد جامعه است، بعد از جنگ جهانی دوم کشورهایی مانند شوروی سابق، کره‌جنوبی، ژاپن و بسیاری دیگر از کشورها با بها دادن به تحقیق و پژوهش و افزایش ده‌ها برابری بودجه پژوهشی خود به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای رسیدند.

 

اما، در جامعه ما سال‌هاست که توجه جدی به بخش پژوهش نشده است، البته چندی‌ست پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان این نکته را مورد توجه قرار داده، ولی در استان کرمانشاه پژوهش هنوز به جایگاه واقعی نرسیده است، ظرفیت‌های جامعه در عناوین پژوهشی به طور کامل دیده نشده است.

 

دراین راستا به سراغ مراد مومیوند یکی از پژوهشگران نمونه و کارآفرین برتر استان رفته که با اختراع خود به صورت تیمی توانسته‌اند به عنوان طرح پژوهشی برتر کشوری در آذرماه 98، معرفی شوند.

 

 

 

*به‌عنوان اولین سوال، لطفاً در مورد میزان تحصیلات و رشته تحصیلی تیم صحبت کنید

 

مومیوند: تیم بخش تحقیق و توسعه R&D شرکت مارپیچ باختر MBC متشکل از پنج نفر از پرسنل متخصص و دانش آموخته سطوح مختلف تحصیلی کارشناسی ارشد و کارشناسی در رشته‌های مهندسی مکانیک، متالورژی و صنایع و با سوابق کاری بالای 15 الی 20 سال در صنعت خودرو هستند.

 

*در مورد اختراع توضیح بفرمائید (طرح توليد جعبه فرمان الكتريكى  C-EPS خودرو شركت مارپيچ باختر MBC که به‌عنوان طرح پژوهشى برتر كشورى در آذرماه 98 معرفی شد) و اینکه چطور این ایده رو طراحی کردید؟

 

مومیوند: مجموعه جعبه فرمان مکانیکی و محور فرمان الکتریکی C-EPS خودرو از پروژه‌های خودکفایی و داخلی‌سازی قطعات و مجموعه‌های خودروهای داخلی است که به‌دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر علیه صنعت خودرو کشور و اینکه هیچگونه دانش فنی، مدارک و مستنداتی در این پروژه در دسترس نبود و عملاً می‌تواند در آینده نزدیک سبب توقف بخشی از خطوط تولید خودروسازان داخلی شود که با استفاده از دانش فنی بومی، توان داخلی و تخصص پرسنل این پروژه از ایده به محصول تبدیل شد.

 

 

 

*کار خود را چگونه شروع کردید؟ حامی داشتید؟

 

 

مومیوند: پروژه با ایده کمک به زنجیره تامین خودروسازان داخلی آغاز و تنها حمایت کنندگان این تیم مدیران  شرکت مارپیچ باختر بودند که با حمایت‌های معنوی و مالی خود توانستند در راستای پیشبرد پروژه به اعضای تیم کمک شایانی کنند.

 

 

*این اختراع شما چند وقت طول کشید، و چقدر هزینه برد؟

 

مومیوند: حدود هشت ماه زمان برد و میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای نمونه‌سازی اولیه حدود یک‌میلیارد تومان بوده این در حالی است هزینه استفاده از خدمات ماشین‌آلات تولیدی، اندازه‌گیری و بخشی از ابزارآلات تولیدی مورد استفاده در شرکت مارپیچ باختر در این هزینه‌ها محاسبه نشده است. 

 

*مسؤولان استانی حمایت کردند؟

 

مومیوند: صفر تا صد پروژه توسط شرکت مارپیچ باختر انجام گرفته و حمایت‌های مسؤولان به‌صورت مشوق‌های معنوی بوده است.

 

*اختراع ثبت شده است؟

 

مومیوند: بله، اختراع ما ثبت شده است.

 

 

*این اختراع چه استفاده‌ای دارد؟

 

مومیوند: سیستم فرمان خودروهای تولید داخل ، می‌تواند به کاهش مصرف سوخت خودرو تا هشت درصد کمک کند همچنین داخلی‌سازی این مجموعه می‌تواند به خودکفایی، اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز در شرایط فعلی و جنگ اقتصادی کمک شایانی کند یکی از مزایای اجرای این پژوهش،کاهش هزینه 35 الی 40 درصدی در هزینه خرید سیستم فرمان خودروهای داخلی در مقایسه با نمونه وارداتی آن خواهد شد.

 

 

*در آخر هر آنچه که باید می‌پرسیدم و نپرسیدم را بفرمائید

 

 

مومیوند: شرکت مارپیچ باختر با سابقه‌ای بیش از 30 سال در امر تولید قطعات خودرو در سال‌های 97 و 98 که در راستای حمایت از کالای داخلی و رونق تولید بود توانست با بهره‌گیری از توان داخلی، دانش فنی و تکنولوژی بومی خود به این امر عینیت بخشد و عنوان واحد نمونه صنعتی کشور در سال 98 معرفی شود.

 

انتهای پیام/

آموزشگاه

ارتبـاط با ما

آدرس : کرمانشاه - شهرک صنعتی بیستون ابتدای شهرک ساختمان خدمات فناوری کسب و کار

تلفکس : 34735098-083

تلفن :    34735108-083

کانال تلگرام:   ksh-himt@

E-Mail : khsanat_kermanshah@yahoo.com

 

Template Design:Dima Group