معنای مردمیسازی دولت، واگذاری کار تولید به بخش خصوصی و میدان دادن به بخش تعاونی است/ اجرای کشاورزی قراردادی و تضمین خرید محصول در دستور کار دولت قرار دارد/ برخی از رسانهها حرف بنده درباره جلوگیری از اقدامات تورمزا را درست منعکس نکردند
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن وتجارت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری؛ آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی ظهر امروز پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با تبریک اعیاد ماه ذیالحجه و با تأکید بر اهمیت اجرای شعار سال مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب با محوریت تولید، گفت: استقلال و عزت کشور در گرو توجه به تولید است.
رئیس جمهور نقش دولت در اقتصاد را هدایت، حمایت و نظارت دانست و گفت: اقتصاد دولتی، اقتصاد تعاونی و اقتصاد بخش خصوصی باید در کنار یکدیگر فعال باشند، اما امروز سهم اقتصاد دولتی بسیار زیاد است، لذا تلاش خواهیم کرد دولت را از تصدیگری در اقتصاد خارج و از بخش خصوصی حمایت کنیم.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه صرف واگذاری واحدهای تولیدی به بخش خصوصی کفایت نمیکند، گفت: توانمندسازی بخش خصوصی یک ضرورت است و دولت باید از اقتصاد بخش خصوصی حمایت کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در اقتصاد کشور خصوصیسازی موفق و ناموفق داریم، اظهار داشت: معنای مردمیسازی دولت، واگذاری کار تولید به بخش خصوصی و میدان دادن به بخش تعاونی است. تسهیلات و حمایتهای حقوقی باید در اختیار تولیدکننده فعال قرار گیرد.
آیتالله رئیسی با تأکید بر لزوم قابل پیشبینی بودن اقتصاد برای فعالان عرصه تولید، تصریح کرد: باید به طرفی حرکت کنیم که اقتصاد و تولید برای تولیدکننده قابل پیشبینی باشد.
رئیس جمهور کنترل و مهار تورم را لازم و ضروری برشمرد و گفت: همه باید تلاش کنند تورم کنترل شود و باید از هر بیانضباطی اقتصادی که موجب تورم میشود، جلوگیری شود.
دکتر رئیسی افزود: در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ که کار دولت را شروع کردیم، تلاش شد از اقدامات تورمزا جلوگیری کنیم، لذا از بانک مرکزی استقراض نکردیم، پایه پولی را افزایش ندادیم و سعی کردیم چاپ پول صورت نگیرد.
رئیس جمهور با تشریح اقدامات دولت برای مهار و کنترل تورم، گفت: از مجلس خواستیم که اجازه دهند، به برخی اقدامات و قوانین لایحه بودجه که تورمزا است، عمل نکنیم و در مورد آنها تجدیدنظر شود. به طور مثال گفتیم اگر حقوق گمرکی با ارز نیمایی محاسبه شود، طبیعتاً هزینه گمرکی بالایی به واردکننده تحمیل میشود و آثار تورمزا در اقتصاد ایجاد میکند.
آیتالله رئیسی تأکید کرد: برخی از رسانهها این حرف بنده را که گفتم انجام برخی از اقدامات را برای سال آینده میگذاریم، درست منعکس نکردند یا درست متوجه نشدند و گفتند قرار است برخی کالاها را گران کنند که این موضوع حرف بنده نبود، بلکه مفهوم سخن بنده این بود که بعضی از اقداماتی را که به موجب قانون باید آنها را اجرا کنیم و اجرای آنها موجب تورم میشود، انجام ندهیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: رشد اقتصادی در گرو مهار تورم است. اگر تورم مهار شود، با افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود.
دکتر رئیسی با تأکید بر ضرورت سرمایهگذاری در اقتصاد کشور، اظهار داشت: اعتماد به نفس، توجه به داشتههای کشور و نیروی خلاق کارآمد، زمینههای خوبی برای رشد اقتصادی کشور در راستای سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری هستند.
رئیس جمهور با اشاره به درخواست برخی فعالان اقتصادی برای اجرای طرح کشاورزی قراردادی، گفت: وزرارت جهادکشاورزی در این زمینه اقدام کرده است. کشاورزی قراردادی در دستور کار دولت است و این کار به نوعی فراهم آوردن امکان پیشبینی تولید برای کشاورز است که مورد حمایت جدی دولت قرار دارد. تضمین خرید محصول در این طرح سبب آرامش کشاورز میشود.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی در استانهای مختلف کشور بویژه استان کرمانشاه تأکید کرد و این موضوع را از محورهای اقدامات دولت دانست.
رئیس جمهور محور اشتغال در کرمانشاه را کشاورزی، دامداری و صنایع برشمرد و اظهار داشت: باید برای راهاندازی صنایع نیمهتعطیل و تعطیل تلاش شود. دولت مردمی به دنبال کلنگزنی طرحهای جدید نیست، بلکه تلاش میکنیم مشکل واحدها و طرحهای معطل حل شود و به چرخه تولید بازگردند.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه توجه به دو حوزه پتروپالایشگاهها و دانشبنیانها از مهمترین برنامههای دولت است، گفت: کار دانشبنیان یعنی دانایی به توانایی تبدیل شود و این موضوع با جدیت در عرصه فعالیت پتروپالایشگاهها دنبال میشود.
رئیس جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت ساماندهی موضوع کولبری، خاطر نشان کرد: راهحل این مشکل فعال کردن بازارچههای مرزی است. مرزهای ما فرصتهای ما هستند و باید از آنها نهایت استفاده را بکنیم. یکی از فرصتها تبدیل مرز به محل تبادلات تجاری است.
آیتالله رئیسی بومیگزینی و استفاده از چهرههای کارآمد استانی را از اولویتهای دولت دانست و خاطر نشان کرد: مسأله بیکاری کرمانشاه بسیار نگرانکننده است و رفع این مشکل حق مردم و وظیفه دولت است. بخش خصوصی نیز در این زمینه وارد شده و هر اقدامی که میتواند انجام دهد. در کشور مشکل حلنشدنی وجود ندارد.
انتهای پیام/