رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به دلایلی که باعث میشود سرمایهگذاران صنعت ساختمان کرمانشاه را ترک کنند، گفت: نتیجه خروج این سرمایهگذاران چیزی جز رکود صنعت ساختمان و صنایع وابسته به آن نیست.
جهانبخش شکری در نشست هماندیشی فعالان صنعت ساختمان کرمانشاه با شهردار که امروز (۱۸ تیر) برگزار شد، از صنعت ساختمان به عنوان موتور محرک سایر صنایع یاد کرد و افزود: نزدیک به یکصد صنعت و رسته تولیدی و خدماتی در خدمت ساخت و ساز است.
وی از سهم قابل توجه صنعت ساختمان در اشتغالزایی یاد کرد و ادامه داد: در بخش ساختمان چند برابر مشاغلی که مستقیم ایجاد میشود، اشتغالزایی غیرمستقیم داریم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه معتقد است، رکود صنعت ساخت و ساز بسیاری از صنایع دیگر را نیز به رکود میکشاند و از همین رو کاهش بروکراسی پیش روی ساخت و ساز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
شکری با انتقاد از اینکه دشواریهای پیش روی ساخت و ساز باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران توانمند و باسابقه صنعت ساختمان از کرمانشاه بروند و شهرهای دیگر را برای سرمایهگذاری انتخاب کنند، گفت: گاهی یک سرمایهگذار برای گرفتن یک مجوز و یا پروانه باید چند سال معطل بماند!
وی برخوردهای سلیقهای خصوصا در کمیسیونهای ماده صد و ماده پنج را نیز از دیگر عوامل ناامید شدن سرمایهگذاران حوزه ساختمان دانست و تأکید کرد: متاسفانه در این کمیسیونها به برخی از اسامی حساس هستند و بر همین اساس جرائم و آرا متفاوتی را علیه آنها صادر میکنند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه راهکار این معضل را ارسال پروندهها به کمیسیونهای تخصصی بر اساس کد دانست، نه بر اساس اسامی.
موضوع دیگری که شکری به آن اشاره کرد نبود «منطقه ارزشمند مسکونی» در کرمانشاه بود و عنوان کرد: گاهی در کرمانشاه افرادی که تمکن مالی دارند قصد دارند در منطقه مناسبی ملک بخرند که چنین منطقهای در کرمانشاه نداریم که به نوعی بالای شهر محسوب شود و این امر باعث شده برخی از افراد سرمایه خود را برای خرید ملک از کرمانشاه خارج کرده و به شهرهای دیگر ببرند که این به ضرر استان است.
وی ادامه داد: ایجاد منطقه ارزشمند مسکونی، هم برای شهرداری درآمدزایی دارد و هم به ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد.
به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه، منطقه ارزشمند مسکونی در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور مانند تهران، اصفهان، شیراز و ... وجود دارد و جای آن در کرمانشاه خالی است.
شکری همچنین در نظر گرفتن محلی برای احداث باغ ویلا را نیز در کرمانشاه ضروری دانست، زیرا تقاضای فراوانی در این بخش وجود دارد و عنوان کرد: باید زمین مناسبی با قطعات مشخصی به این منظور اختصاص یابد و زیرساختهای آب، برق و ... آن تامین شود تا شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز و اتلاف اراضی با کیفیت در کرمانشاه نباشیم.
وی معتقد است، جای خالی چنین مناطقی که مناسب ساخت باغ و ویلا است نیز باعث خروج سرمایههای صنعت ساختمان از کرمانشاه میشود.
به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، اگر میخواهیم صنعت کرمانشاه رونق بگیرد و به رفع بیکاری استان کمک شود، راهی جز رونق صنعت ساختمان و صنایع وابسته به آن با کاهش بروکراسی پیش روی سرمایهگذاران نداریم.
انتهای پیام/